top of page

Grey Food & Drink

Topağacı’nın popüler mekanlarından Grey Food & Drink; günün her saati dostlarınızla buluşup rahatça sohbet edebileceğiniz kafe konforuyla damak tadınıza hitap edebilecek fine-dining restoran kalitesini aynı mekanda buluşturuyor. Yaz bitmeden mutlaka deneyimleyin…


Yaz ortasında İstanbul’un sessizliği başka türlü keyifli oluyor. Nereye gitseniz bir sakinlik, dinginlik hâkim. Kışın koşuşturmasında fark etmediğiniz ya da trafik endişesi ile gitmediğiniz yerler birden aklınıza düşüyor. Ben bu başka İstanbul’u seviyorum. Bu yüzden yazın benim için böyle yerler bir anda gözde oluyor.

Ancak öyle sık değişen bir durum sergiliyor ki şehrin yeme içme haritası, yeni keşfettiğiniz bir yeri bir daha gittiğinizde yerinde bulamayabiliyorsunuz. Yıldızı parlayan kalıcı mekânların sırrı nedir diye düşünüyorum. Lokasyonu mu? Renkli dekorasyonu mu? Hizmeti? Mutfağı mı? Yoksa şansı mı yaver gidiyor bilemiyorum. Ama şunu söyleyebilirim balık baştan kokuyor. Çıtayı belirleyen ilk aylar… Sonrası aynı kaliteyle devam ederse gerisi de güzel geliyor. 

Bugünkü durak Topağacı’nın yeni gözdesi Grey Food & Drink. Geçen Ocak’ta kapılarını açan mekân ilk günden beri oldukça popüler. Topağacı’nda caminin arkasındaki Şakayık Sokak’ın köşesinde yer alan mekanın nefis bir enerjisi var. Son zamanlarda Cihangir’in solan yüzü burada parlamaya başladı sanki.  Dekorasyon ve iç mimari danışmanlığı Studio PlanB’den Belgin Açıkalın tarafından yapılan Grey’in konsepti, şıklık ve kaliteyi bir arada sunuyor. Mekana yumuşak ve sıcak renkler hâkim… Yeşil-sarı tonları, pirinç detaylar ve vintage ahşap ürünlerle uyum içinde. Canlı yeşil bitkilerden oluşan duvarsa atmosfere ferahlık katmış. Zeminde kullanılan İtalyan mermer mozaiklerse etrafa ışık saçıyor. Yarı açık bahçesi ve iç mekandaki klas çizgisine görkemli 7m’lik barı ile otel lobisi havasını ekliyor.

İç mimar Belgin Açıkalın, tasarım kriterlerini belirleyen en önemli odağın, o bölgede olmayan bir alternatif buluşma alanı yaratmak olduğunu söylüyor. Bunun için de hedef kitleyi ve bölgeyi tanımak için uzunca bir süre araştırma yapmışlar. Kendi ifadesiyle Grey’in çerçevesini çizen mimar, ‘Nişantaşı bölgesinde yer almamıza rağmen asıl popüler bölgenin dışında, Topağacı’nda bir sokakta, hem topuklu ayakkabılarınız ve şık kıyafetlerinizle gelip yemek yiyebileceğiniz bir fine-dining restaurantı hem de isterseniz spordan sonra eşofmanlarınızla gelip kahve içebileceğiniz rahatlıkta bir kafeyi aynı mekânda gayet uyumlu bir şekilde birleştirdik. Sanırım Grey'in çok sevilmesinin nedeni de bu konseptte gizli’ diyor. 

Logosundan kurumsal kimliğine, mönüsünden tabelasına kadar tamamen Studio PlanB tarafından gerçekleştirilen proje, firmanın birçok restoran, bar, kulüp gibi tasarımlarından sadece biri… Grey, haftanın 7 günü sabah 08.00 ile gece 02.00 arası hizmet veriyor. Güne serpme kahvaltı ile başlanırken Akdeniz ve İtalyan mutfağı ağırlıklı menüleri var. Akşam yemeğinde mutlaka rezervasyon alıyorlar. Kahvaltı menüsü oldukça iddialı…

Misafirlerini beyaz örtülü masalarda özel tasarım kristal bardaklarla karşılayan mekân müziğin ritmiyle gecenin derinliklerinde fareli köyün kavalcısı misali sizi çekiyor. 

Gelelim mönünün gözdelerine; buffalo Mozarella, füme somon ve avokado dilimli bruschetta ve günlük bonfileden işlenen bresaola tavsiyelerim arasında. Ayrıca makarnalardan trüflü ve kuşkonmazlı linguine, deniz mahsullü risotto, pizzalardan bonfile dilimli bistecca pizza, ana yemeklerden domates soslu, mantarlı ve sebzeli Grey Köfte ve Bonfile lokum beğendiyi deneyebilirsiniz.

Ayrıca kendi müdavim kitlesini yaratmış kokteylleri bulunmakta. Favori reçeteler arasında; tarçın ve vanilya çubuklarında demlenmiş votka, taze elma suyu, taze passion fruit ile hazırlanan Mr.Grey ile cin, taze salatalık suyunda çektirilmiş fesleğen, lime ve mürver çiçeği likörü ile hazırlanan Greendream sayılabilir.

Butik ama aynı zamanda ev sıcaklığında bir mekânda günün her saati dostlarınızla buluşmak isterseniz bölge için doğru bir seçim derim. Grey’i yaz bitmeden mutlaka deneyimleyin…

Grey Food & Drink Topağacı

A: Teşvikiye Mah. Şakayık Sokak No: 19/ B Nişantaşı / İstanbul T: (0212) 234 01 23

2 views0 comments
bottom of page