top of page

Feng Shui Yaşamanıza Açılan Yeni Bir Kapı...

Yaşam bize sonsuz fırsat ve kaynak sunar.Ama kaçımız bunun farkındayız ya da değerlendirebiliyoruz?

Bu fırsatları hayatımıza çekmek şansımızı arttırmak için ne yapabiliriz?



Uzakdoğu'nun binlerce yıllık kadim öğretisi,artık kapılarını sizin içinde aralıyor. Feng Shui...

Feng Shui nedir, ne değildir? İlk başladığımda her bilinmeyen gibi şüphe ve sorgulamayla baktığım bir inançtı. Şimdi onu ne kadar küçümsediğimi düşünüyorum. Gerçekten kadim bir bilgi, öğreti... Hayatıma aldığımdan beri bana doğru enerjileri veren mekanları başka türlü algılamamı sağlayan, onunla birlikte nefes almayı öğreten bir bilgi…

Çinliler 3500 senedir bu yaşama sanatı ile mekanlarını düzenlemişler ve etkileriyle beslenmenin sonuçlarını görmüşlerdir. Önceleri atalarına verdikleri önem nedeniyle mezarlıklar için çözümler ve değerlendirmeler yapmışlar (Yin Feng Shui), sonraları yaşama mekanlarını da kapsar hale gelmiş (Yang Feng Shui).Son zamanlarda batılılarda keşfetmiş;olumlu sonuçları görülünce yaygınlaşmaya başlamıştır.

Feng Shui evrenin olumlu enerjilerini;mekanlarımıza ,hayatımıza almamıza,olumsuz olanlarından da korunmamıza yardımcı olur. Feng Shui, sözlük anlamı olarak rüzgâr ve su demektir. Evren in dengeleri ve güçleri içinde, insanoğlunun uyumlu bir düzen kurabilmesini esas  alır. 

    Feng Shui bir öğretidir, bir din ya da tarikat değildir.  Evrenin enerjilerinden doğru olarak yararlanmak ve kişisel enerjimizle bütünleştirmek için kullandığımız bir kılavuzdur. Bazı mekânlarda nefes alamıyormuşuz hissine kapılırız, ya da ruhumuzun sıkıldığını hissederiz. İşte burası için feng shui gereklidir. Çünkü mekânlar da nefes almalıdır. Enerjiler rahat hareket etmelidir. Taze bir havanın o mekânı nasıl canlandırdığını bilirsiniz. Feng shui de aynı etkiyi yapar... Enerjilerin tıkandığı noktalar arındırılır ve enerjinin sorunsuz akması sağlanır. Bu çalışmalar sırasında zaman, çevre, bina  ve yaşayacak kişilere göre analizler yapılır.

Peki, bütün bu çaba bize ne getirir? Doğru uygulanan bir feng shui sağlığınıza, kariyerinize, parasal imkânlarınıza hatta insanlarla ilişki kalitenize yansır. Elbette sihirli bir değnek gibi bugünden yarına değişmesini beklemek çok akıllıca olmaz. Ama kısa süre içinde mutlaka olumlu etkileri  görülecektir.                                                                                     

Unutmayın ben de profesyonel olarak başlamadan önce kendimde ki değişiklikleri keşfetmiştim.

B.D sevgiler

5 views0 comments
bottom of page